Hozzávalók:
A tésztához:
Krém:
Díszítés:
Elkészítése:
A tojás sárgát cukorral jól kikeverjük fehéredésig, majd apránként felváltva, hozzáadjuk a tejet és az olajat, majd jól elkeverjük. A lisztet a sütőporral,kakaóval összekeverjük és apránként a tojásos masszához adjuk. A tojás fehérjét kemény habbá verjük és a tésztánkhoz keverjük óvatosan. Egy 28 cm-es tortaformát kikenünk vajjal és kilisztezzük és a masszánkat beleöntjük. 180 fokos sütőben 25-30 percig sütjük. Kihűtjük, majd 3 részre vágjuk.
Krém:A pudingokat a tejben felfőzzük a cukorral, majd kihűtjük. A habtejszínt kemény habbá verjük. Negyedét sárga ételfestékkel színezzük,félretesszük díszíteni. A kihűlt pudingos krémbe belemorzsoljuk a keksz több mint felét, jól elkeverjük és a nagyobbik rész habtejszínhez keverjük. A kihűlt tésztát megtöltjük és az oldalát, tetejét is megkenjük.
Díszítés: A sárga habtejszínt habzsákba tesszük és a torta tetejét díszítjük, majd olvasztott csokit csurgatunk a tetejére, fogvájóval körkörösen elkeverjük a csokit,kekszet rakunk a közepére.
Sztori:Cukrászdába ettem kekszes sütit, nagyon ízlett de nagyon tömény is volt. A családom nagy süti rajongó és közeledett a szülinapom, úgy gondoltam majd én prezentálok egy könnyű és finom tortát! Nekiláttam a saját kekszes tortám elkészítésének.Nagyon nagy sikere volt, nem csak a családomnak de a barátaink körében is.Ezért vállalkoztam rá, hogy megosztom mindenkivel ezt a szuper receptet!Jó sütögetést kívánok!