Görög fasírt

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Görög fasírt

Hozzávalók:

  • 50 dkg darált hús
  • őrölt fekete bors
  • szárított petrezselyemzöld vagy friss
  • 1 bögre zsemlemorzsa
  • 1 db tojás
  • 1 ek víz
  • 1 nagy fej vöröshagyma kockára vágva
  • étolaj a sütéshez
  • tálaláshoz: tészta vagy rizs

Elkészítése:
A darált húst összekeverjük a többi hozzávalóval az olaj és a tészta kivételével. Jól összedolgozzuk, majd vizes kézzel kis golyókat formálunk, melyeket felforrósított olajban megsütünk. Minden oldala legyen szép aranybarna. Tésztával és sűrűbb állagú paradicsomlével vagy paradicsomszósszal (sűrített paradicsom-fokhagyma-oregano) meglocsoljuk.