Meggyes csoda

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Meggyes csoda

Hozzávalók:
Alap:

  • 50 dkg darált háztartási keksz
  • 3-4 evőkanál kakaópor
  • 20 dkg porcukor
  • 4 evőkanál feketekávé
  • tej az összeállításhoz

Krém:

  • 30 dkg vaj
  • 20 dkg porcukor
  • 10 dkg kókuszreszelék + 10 dkg a megszóráshoz
  • magozott meggy

Elkészítése:
Az alapot összegyúrjuk. Annyi tejet adjunk hozzá, hogy könnyen formázható, de ne ragadós masszát kapjunk.  Osszuk négy részre. Egy nagyobbra és három egyenlő részre. A három kisebb részt folpackon egyesével egyforma téglalap alakúra és nagyságúra kinyújtjuk. Ezekhez tudjuk majd igazítani a nagyobb tészta méretét is.
A krémhez a vajat a porcukorral és a kókuszreszelékkel alaposan kikeverjük, úgy, hogy kenhető legyen. A krémből kenjünk keveset az egyik kinyújtott lapra, majd kirakjuk szorosan kimagozott meggyszemekkel és eltekerjük. Így járunk el a másik két kinyújtott lappal is. Folpackon a nagyobb tésztát is kinyújtjuk téglalap alakúra, de olyan hosszúra mint a rudak. Vékonyan kenjük meg krémmel, majd erre helyezünk két kis rudat, és ezek közé kenjük krémet. A két rúdra helyezzük rá a harmadik meggyes rudat is.A rudak oldalát kenjük meg még a maradék krémmel, ahol kicsit beesne a tészta és tekerjük fel a folpack segítségével óvatosan. Lehet, hogy a feltekeréshez segítség kell, mert több kézzel könnyebben lehet vele boldogulni. Szórjuk meg a maradék kókuszreszelékkel és tegyük hűtőbe. Pár óra múlva lehet is szeletelni. Kicsit macerás, de megéri elkészíteni.