Csirkemájjal tűzdelt, rántott csirkeszárny

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Csirkemájjal tűzdelt, rántott csirkeszárny

Hozzávalók:

  • 8 db csirkeszárny
  • 8 db csirkemáj
  • ízlés szerint csirke fűszerkeverék

Panírozáshoz:

  • 15 dkg liszt
  • 3 tojás
  • 15 dkg zsemlemorzsa

Sütéshez:

  • olaj

Elkészítése:

Készítsük elő konyhakészre a csirkemájat és a szárnyakat.

A csirkeszárnyat nyissuk ki, majd rakjuk rá a májat és hajtsuk rá a szárny végét, majd emeljük át szárnyvégén lévő csonton. Így a szárny közepébe kerül a máj.

Ízlés szerint fűszerezzük, majd hagyományos módon panírozzuk a csirkeszárnyakat. Először lisztbe forgatjuk a húst, majd a tojásba végül a zsemlemorzsába.

Bő, forró olajban 10-14 perc alatt készre sütjük a szárnyakat.