Hozzávalók:
A tésztához:
A töltelékhez:
Elkészítése:
A lisztet mérjük ki egy tálba majd a sóval és a citromhéjjal keverjük el. Ha van dagasztógépünk, akkor annak a táljába mérjük értelemszerűen. Ezután a liszt közepébe készítsünk egy mélyedést, tegyük ide a zsiradékot, a tojássárgáját, a cukrot és morzsoljuk ide az élesztőt is. Langyosra melegítsük a totutejet (nem szabad forróra, mert elpusztul az élesztő) és öntsük a mélyedésbe. Ha géppel dagasztunk, akkor addig kell dagasztani a tésztát, amíg a tészta felülete szép sima és már alig ragad a tálhoz.
Ha kézzel dolgozunk, akkor egy villával kezdjük kevergetni a totutejes élesztős elegyet úgy, hogy egyre több lisztet keverünk hozzá. Ha már a villával nem tudjuk keverni, mert olyan sűrű, akkor tisztítsuk le a villát és belisztezett kézzel kezdjük el dagasztani a tésztát, addig, amíg már alig ragad a kezünkre. Érdemes 1-2-szer megmosni a kezünket gyúrás közben, így gyorsabban egynemű lesz a tészta, és könnyebb lesz vele bánni.
Ha kész a tésztánk, akkor betehetjük a hűtőbe egy nagyobb tálba, letakarva, akár 2 napig is pihenhet, kelhet ott, és akkor dolgozzuk fel, amikor szeretnénk. Ha rögtön szeretnénk, akkor takarjuk le a tésztánkat és pihentessük meleg helyen kb. fél órát. Ezután óvatosan gyúrjuk át és újabb fél órát pihentessük.
A töltelékhez a totut villával összenyomkodjuk, majd hozzákeverjük a többi hozzávalót.
A tésztát lisztezett deszkán kb. fél cm vastagságúra nyújtjuk, majd egy közepes pogácsaszaggatóval vagy egy vizespohárral köröket szúrunk ki belőle. A körök közepébe halmozzuk a tölteléket és a tészta széleit összecsípve kis gömböket formázunk. Egy sütőpapírral bélelt sütőformába egymás mellé tesszük a kis labdacsokat. Ha megtelt a forma, konyharuhával letakarjuk és meleg helyen kb. fél órát kelesztjük, majd tojással lekenjük és 180°C-ra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.