Gombás tokány

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Gombás tokány

Hozzávalók:

  • 50 dkg sertéshús
  • 1 nagy fej hagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 nagy pohár tejföl
  • 2 kanál liszt
  • 25 dkg gomba (vagy konzerv)
  • bors
  • ételízesítő
  • petrezselyem

Elkészítése:
A hagymát apróra vágjuk, kevés olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a gombát, ha megpirult, beletesszük a kockára vágott húst, fűszerezzük. Ha a hús már majdnem megfőtt, hozzáadjuk a zúzott vagy apróra vágott fokhagymát, majd a tejföllel és a liszttel besűrítjük. Kifőtt tésztával tálaljuk.