Szezámmagos csirke

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Szezámmagos csirke

Hozzávalók:

  • 2 db csirkemell filé
  • szezámmag
  • ketchup
  • méz
  • cukor
  • fehérbor
  • bors
  • fehérborecet
  • liszt
  • tojás
  • sütőpor

Elkészítése:
A csirkemelleket csíkokra vágjuk és bepácoljuk a fehérborba, borsba és cukorba. A borból nem kell sokat csak épp hogy legyen rajta. Ezt kb. 1 órát hagyjuk állni.

Tészta: sűrű palacsinta tésztát készítünk ami természetesen sós, és ebbe teszünk egy kevés sütőport. Miután egy órán át pácolódott a csirke el is kezdhetjük a sütést.

Máz: a mázat pedig úgy készítjük hogy, amennyi kanál ketchupot teszünk egy tálba annyi kanál mézet teszünk hozzá, és fele annyi cukrot, utána pedig következhet a szezámmag, és egy kicsi fehérborecet!

Bepácoljuk, a palacsinta tésztába beleforgatjuk, kisütjük, majd sütés után a mázba forgatjuk.