Gombás burgonyaleves

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Gombás burgonyaleves

Hozzávalók.

  • 15 dkg. gomba
  • 40 dkg. burgonya
  • 1 fej hagyma
  • 1 cs. perezselyem zöld
  • 4 dkg. liszt
  • 2 ek. zsír
  • 1 tk. só
  • 1 mk. bors
  • 10 dkg zeller

Elkészítése: A zsíron megpirítjuk a hagymát, hozzáadjuk a felszelt gombát, zellert, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk liszttel, majd felengedjük 8 dl. vízzel. Beletesszük a felkockázott burgonyát, és puhára főzzük. Tálaláskor petrezselyem zölddel meghintjük.