Hozzávalók:
Elkészítése:
Megmossuk a pulykaszárnyat, majd hideg vízben feltesszük főni. Amikor felforr a habot leszedjük, sózzuk, hozzáadjuk a hagymát és kis lángon főzzük.
Közben megpucoljuk a zöldségeket, feldaraboljuk. Egy serpenyőben az olívaolajon és vajon megdinszteljük a sárgarépát, petrezselymet és a zellert, sózzuk, borsozzuk, rátesszük a petrezselyemzöldet, amikor félig megpuhultak a zöldségek rászórjuk a tönkölylisztet (vagy zabpehelyliszt) és elkeverjük, majd 2 dl hideg vízzel felengedjük, jól elkeverjük és kiforraljuk.
Amikor majdnem megpuhult a szárny (ez kb 30-35 perc volt) hozzáadjuk a serpenyőből a zöldségeket, beletesszük a feldarabolt karfiolt, zöldborsót, paprikát, paradicsomot,mirelit vargányát. Együtt főzzük tovább, majd hozzáadjuk a végén az apróra vágott ecetes tárkonyt.
Egy tálba öntjük a tejszínt, hígítjuk egy merőkanálnyi levessel elkavarjuk, majd beöntjük a levesünkbe és felforraljuk. Ha szükséges utánízesítünk. Tejföllel kínáljuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Pulykaszárnyból leggyakrabban húslevest főzünk, de arra gondolom kipróbálom a tárkonyos levest is, nem csalódtunk benne. Olcsó, kiadós egy tál étel készíthető.
Gazdagíthatjuk a levest krumplival vagy teljes kiőrlésű lisztből készült tésztával vagy nokedlivel.