Hozzávalók egy kb 20*30 cm-es tepsihez:
Tészta:
Tetejéte:
Elkészítése:
Előmelegítem a sütőt 180 fokra. Kikenem a tepsit vajjal, majd megszórom kakaóporral.
Egy másik edényben a tojássárgákat fehéredésig keverjük 3 ek porcukorral.
Vízgőz felett megolvasztom az apróra tördelt csokoládét, majd kicsit hagyom hűlni.
Összekeverem a csokoládét és a tojássárgáját, majd hozzáadom a mandulát.
A tojásfehérjéből kemény habot verek kevés sóval és 3 ek porcukorral. Kanalanként óvatosan a csokoládés masszához adom a habot és a tepsibe öntöm.
25-30 perc alatt készre sütöm 180 fokon.
8.Az ordát habosra kavarom 4 ek cukorral és a likörrel, amit fellazítok a tojásfehérjébkől 3 ek porcukorból és egy pici sóval felvert habbal.
Óvatosan rákenem a kakaós piskóta tetejére pár percre visszateszem a sütőbe (kb 15) és kihűlés után szeletelem.