Mogyorós szaloncukor

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Mogyorós szaloncukor

Hozzávalók:

  • 20 dkg mogyoró
  • 40 ml főzött kávé
  • 10 dkg GM étcsoki
  • 2 dkg vaj

A szaloncukor bevonásához

  • 10 dkg GM étcsoki
  • 1 ek étolaj

Elkészítése:

A mogyorót szárazon pirítsuk meg enyhén egy teflonserpenyőben, majd daráljuk le.

10 dkg csokoládét vízgőz felett olvasszunk meg, adjuk hozzá a vajat és a kávét.

Keverjük el a mogyoróval, gyúrjuk össze, majd tegyük a hűtőbe fél órára, ezt követően formázzunk belőle szaloncukrokat, nekem 40 db lett.

A csokit vízgőz felett olvasszuk fel 1 ek étolajjal, majd mártogassuk bele a szaloncukrokat, szedjük rácsra, és hagyjuk teljesen megszilárdulni a csokit.

Ezt követőn selyempapírba csomagolhatjuk!