Hozzávalók:
A tetejére:
Elkészítése:
A tésztát sós vízben kifőzzük, leszűrjük, leöblítjük.
A vöröshagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk, és kevés zsiradékon megdinszteljük, majd rádobjuk a darált húst, fehéredésig kevergetjük-
Sózzuk, majd ráöntjük a sűrített paradicsomot, és a dobozt/üveget, ég nagyjából fél liter vízzel kiöblítem és az “öblítő vizet” is hozzáöntöm.
Lefedve, lassú tűzön, időnként megkavarva puhára párolom a húst (kb 15-20 perc), ha szükséges a vizet pótlom.
A legvégén hozzáadom a bazsalikomot, és az oregánót, összeforralom, megkóstolom, ha szükséges adhatunk hozzá cukrot, én nem szoktam….
TIPP: ha véletlen túl híg lenne a mártás, vagy ha szaporítani szeretnék 1-2 evőkanálnyi rizslisztet kevés vízben keverjünk csomómentesre, és habarjuk be. (Én nem szoktam.)