Gazdag burgonyasaláta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Gazdag burgonyasaláta

Hozzávalók:

  • 1 egész csirke (vagy 2-3 db csirkecomb)
  • 3 szál sárgarépa (levesben főtt)
  • 1 zeller (levesben főtt)
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1 alma
  • 4-5 db csemegeuborka
  • 2,5 kg kifli burgonya
  • 500 ml majonéz (2 flakon)
  • ízlés szerint tej
  • szükség szerint csirkehúsleves leve a lazításhoz
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint bors
  • 1-1,5 ek ecet

Elkészítése:

Felteszem a levest, melybe a csirkét, sárgarépát és zellert is megfőzöm.

Amikor ezek a hozzávalók kihűltek, elkezdem apró darabokra vágni. Hozzáadom az apróra vágott hagymát, uborkát, almát is. Mindezt meglocsolom ecettel (ezt már a fogyasztás előtt érdemes 1 nappal elkészíteni, mert ennek az egyvelegnek állnia kell a hűtőben).

A burgonyát héjában főzöm meg, ezt is hagyom kihűlni. Ezután megpucolom és kisebb karikákra (negyedbe, félbe attól függ, hogy mekkora a burgonya) elvágom és a ecetes-zöldséges húsra teszem.

Ezután a tyúkhús levesből valamennyit megmelegítek és megsózom (kvázi elsózom a levest).

Ebből a húsléből teszek a burgonyára és óvatosan kevergetem. A levesből túl sokat ne tegyünk, ne ázzanak benne a burgonyák, az egésznek az a lényege, hogy valamennyire átnedvesedjen az egész egyveleg.

Ezután a majonézt kevés tejjel hígítom és ráöntöm a krumplira. Jól összekeverve már fogyasztható is, de legjobb, ha egy kicsi pihen (ez egy hatalmas adag, nagyjából 7-8 emberre lett számolva).