Rizslisztes piskótatekercs rebarbarakrémmel

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Rizslisztes piskótatekercs rebarbarakrémmel

Hozzávalók egy 33*37 cm-es tepsihez:
Piskótatekercshez:

  • 12 dkg rizsliszt
  • 10 dkg eritrit
  • 1 tk vaníliaaroma
  • 4 tojás (nagy)
  • 2 ek forró víz

Rebarbarakrémhez:

  • 4-5 szál rebarbara
  • 2 ek méz
  • 1 tk őrölt fahéj
  • 1 citrom reszelt héja
  • 25 dkg mascarpone
  • 15 dkg eritrit
  • 1 tk vaníliaaroma
  • 2 dl habtejszín

Elkészítése:

Az egész tojásokat az eritrittel és a vaníliaaromával keverjük jó habosra, majd állandó keverés mellett, csorgassuk hozzá a forróvizet és keverjük még 1-2 percig. Ezután adjuk hozzá a rizslisztet, majd egy keverőkanállal, óvatosan keverjük, forgassuk össze.

Egy gáztepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd egyenletesen kenjük rá a masszát. Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten kb 15 perc alatt süssük készre (én légkeverésnél 160 fokon, 13 percig sütöttem).

Egy nagyobb sütőpapírt enyhén szórjunk meg rizsliszttel, majd a sütőből kivett tésztát, rögtön fordítsuk rá. Ezután óvatosan húzzuk le róla a sütőpapírt, majd egy nedves konyharuhával takarjuk le a tésztát (a konyharuhát alaposan csavarjuk ki, hogy éppen csak nedves legyen).

Amikor a tészta már éppen csak langyos, vegyük le a konyharuhát, és a sütőpapírral együtt tekerjük fel, majd úgy hagyjuk teljesen kihűlni (én legalább kétszer ki és fel tekerem, majd hagyom teljesen kihűlni).

A rebarbara szárról húzzuk le a külső, vékony hártyás részt, majd daraboljuk fel. A mézet tegyük egy serpenyőbe, majd adjuk hozzá a feldarabolt rebarbarát, szórjuk meg az őrölt fahéjjal, reszeljük rá a citromhéjat, majd pároljuk puhára, pépesre (én nem tettem alá vizet, mert a rebarbara engedett annyit, amiben puhára párolódott).

Ezután vegyük le a tűzről, egy kézi habverővel keverjük simára, majd hagyjuk teljesen kihűlni.

A mascarponét keverjük simára az eritrittel és a vaníliaaromával, majd adjuk hozzá a rebarbarapépet és szintén keverjük simára.

A habtejszínt verjük fel kemény habbá, majd apránként, óvatosan keverjük hozzá a mascarponekrémhez.

A teljesen kihűlt piskótát tekerjük ki, egyenletesen kenjük meg a krém 2/3 részével, majd tekerjük fel.

Ezután a maradék krémmel vonjuk be a tekercset, majd tegyük be 1-2 órára a hűtőbe, hogy a krém teljesen megdermedjen, és az ízek jól összeérjenek.

Tipp:

Közvetlenül tálalás előtt vegyük ki a piskótatekercset a hűtőből, majd egy éles késsel ízlés szerint szeleteljük fel és úgy kínáljuk.