Hozzávalók:
Elkészítése:
A húsokat alaposan megmossuk, az sörtéket egy szakácsfáklyával lepörzsöljük, majd egy nagy fazékba rakjuk és felöntjük vízzel.
Alacsony lángon főzni kezdjük. A tetején keletkező habot egy szűrővel leszedjük. Ezután beletesszük a megpucolt vörös és fokhagymát, borsot és babérlevelet. Sózni csak csínján szabad, mert a füstölt csülök elég sós szokott lenni. Nekem nem is kellett megsózni.
Lefedjük és továbbra is alacsony lángon abáljuk, legalább 4-5 órán keresztül. Itt a titok, nem szabad forralni, mert akkor zavaros lesz a kocsonya.
Hosszan, sokáig kell főzni, hogy az összes kollagén és zselésítő anyag a lébe kerüljön.
Amikor elkészült, a disznóságokat óvatosan kiemeljük kocsonyából, a csülökből kiszedjük a csontot, kisebb darabokra vágjuk és a többi hússal tányérokba adagoljuk.
A levet 10 percig ülepedni hagyjuk, a tetejéről leszedjük a zsírt és egy szűrőn keresztül a kiporciózott húsokra merjük. Hideg helyre tesszük.
Friss, ropogós héjú kenyérrel tálaljuk.