Gluténmentes sajttorta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Gluténmentes sajttorta

Hozzávalók:

  • 4 db tojás
  • 1 csomag vanília ízű GM pudingpor
  • 15 dkg eritrit por
  • 20 dkg tejföl
  • 50 dkg mascarpone
  • vanília aroma, vaníliás cukor

A torta aljához:

  • 5 dkg vaj
  • 20 dkg mindenmentes zabpehely keksz

Elkészítése:

A mindenmentes zabpehely kekszet ledaráljuk és az olvasztott vajjal összegyúrjuk.

Egy pite, vagy torta formát kivajazunk és a masszát belenyomkodjuk.160 fokra előmelegített sütőben 10 percig sütjük.

A mascarponét a tejfölt, az eritritet, vaníliát habosra keverjük robotgép segítségével, egyenként hozzáadjuk a tojásokat és a pudingport is.

A krémet a süteménylapra simítjuk és kb 50 percig sütjük, 160 fokon. Langyosra hűtve kínáljuk.