Virslis csónakok

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Virslis csónakok

Hozzávalók:

  • 1 kg sima finomliszt
  • 1 kk só
  • 1,5 cs szárított élesztő
  • 1 ek zsír
  • 1 ek tejföl
  • langyos víz
  • mustár
  • 1 kg füstölt virsli
  • 20 dkg sajt

Elkészítése:

A lisztet átszitáljuk és a közepén egy mélyedést készítünk, amibe beleteszünk minden hozzávalót. Kis adagokban langyos víz hozzáadásával összegyúrjuk és a szép sima, középpuha tésztagombócot letakarva 60 percet pihentetjük, kelesztjük.

Ezután lisztezett felületre borítjuk és 1 cm vékonyra kisodorjuk. 6 cm széles és a virslik hosszúságától 1-1 cm-rel hosszabb téglalapokra vágjuk.

Minden téglalapra mustárcsíkot nyomunk, amibe belehelyezünk egy (ha nem műbeles, akkor lebőrözött) virslit és a tészta széleit felfelé hajtva, csónakszerű formára összecsípjük.

A sütőt előmelegítjük 190 fokra.

Egy sütőpapírral bélelt lemezre kellő távolságban egymástól rásorakoztatjuk a csónakokat és vastagon megszórjuk reszelt sajttal.

Előmelegített sütőbe téve 25-28 perc alatt megsütjük.

Ez a péksütemény másnapra is puha marad, tökéletes tízórainak.

Jó étvágyat kívánok!