Sült batáta házi csalamádéval

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Sült batáta házi csalamádéval

Hozzávalók:

  • 2 batáta
  • bors
  • 2 teáskanál olaj
  • 4 dkg házi csalamádé

Elkészítése:

A batákat megtisztítjuk, majd hasábokra vágjuk. Egy tálba tesszük sózzuk, borsozzuk és meglocsoljuk kevés olajjal.

Egy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük úgy, hogy egy soron legyenek (ne legyenek egymáson).

A sütőt 180 fokra előmelegítjük és betoljuk a tepsit, majd 25 percig vagy addig sütjük, amíg enyhén megpirul.

Tálalásnál a tányérra rakjuk a sült batáta hasábokat és csalamádét teszünk mellé.