Füstölt lazacos-sajtkrémes rolád

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Füstölt lazacos-sajtkrémes rolád

Hozzávalók:

  • 20 dkg füstölt lazac
  • 25 dkg mascarpone
  • 2-3 ek tejföl
  • 1/2 citrom leve
  • csipetnyi só (vagy ízlés szerint)
  • 1/2 kk őrölt fehér bors
  • 6 szelet szendvicskenyér

Elkészítése:

A mascarponéhoz adjuk hozzá a tejfölt, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, facsarjuk hozzá a citromlevet, majd keverjük alaposan össze és hagyjuk legalább egy fél órát állni, hogy az ízek jól összeérjenek.

A tejfölt apránként keverjük hozzá, nehogy túl lágy legyen a krém és a sózással is óvatosan bánjunk, mert a lazac is sós.

A szendvicskenyér szeleteket egyesével, egy sodrófával, óvatosan hogy ne szakadjon szét, nyújtsuk ki vékonyra.

Ezután egy nagyobb folpack fólia darabot vágjunk le, tegyük rá a vékonyra nyújtott kenyérszeletet, kenjük meg a sajtkrémmel, helyezzük rá a lazacszeletet, majd a fólia segítségével, szorosan tekerjük fel. Mindegyik kenyérszelettel így járjunk el.

Az elkészült roládokat végül kenjük meg a maradék sajtkrémmel, majd tegyük a hűtőbe 1-2 órára hogy a krém teljesen megdermedjen, és az ízek jól összeérjenek.

Tipp:

Tálalás előtt vegyük ki a lazacos-sajtkrémes roládokat a hűtőből, éles késsel ízlés szerint szeleteljük fel, majd úgy kínáljuk.