Hozzávalók:
Elkészítése:
A kicsontozott csülköt alaposan dörzsöljük be a sóval, majd a húsos felét szórjuk meg az ételízesítővel, ízlés szerint őrölt színes borssal, és a szárított kakukkfűvel, majd hagyjuk pár órát állni, hogy az ízek jól átjárják (akár egész éjszakára a hűtőben pihentethetjük a csülköt).
Egy tepsit kenjünk ki vastagon sertészsírral, majd fektessük bele az előzőleg befűszerezett csülköt a húsos felével felfelé, majd öntsük alá a bort és tegyük köré a friss kakukkfűágakat.
A mézhez reszeljük hozzá a narancshéjat, adjuk hozzá a kifacsart narancslevet, majd keverjük alaposan össze.
Ezután csorgassuk rá a csülökre a mézes narancsos keveréket úgy, hogy lehetőleg mindenhova jusson belőle, majd alufóliával fedjük le a tepsit.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten kb 2,5 óra alatt pároljuk puhára (én légkeverésnél 160 fokon, 2,5 órán át pároltam).
Amikor a csülök puhára párolódott, vegyük le a fóliát, fordítsuk át a húst, hogy a bőrös fele legyen felül, majd tegyük vissza a sütőbe és süssük a bőrt szép pirosra.
Ezután fordítsuk vissza a húst, hogy a húsos fele legyen felül és szintén süssük szép pirosra, majd vegyük ki a zsiradékból és tálalásig tartsuk melegen.
A krumplit pucoljuk meg, vékonyan szeleteljük fel, majd szórjuk meg 1-2 tk sóval és forgassuk alaposan össze.
Ezután tegyük bele a csülök sütésénél visszamaradt zsírba, forgassuk össze, majd tegyük be a meleg sütőbe és közepes hőmérsékleten süssük kb egy óra alatt szép pirosra (sütés közben egyszer óvatosan keverjük át, vigyázva, hogy a krumpli ne nagyon törjön).
Tálalás előtt ízlés szerint daraboljuk fel a csülköt, helyezzük tányérra, kanalazzuk mellé a sült krumplit, majd ízlés szerinti salátával, savanyúsággal kínáljuk.