Petrezselymes burgonya és aszalt szilvával töltött karaj

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
75 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Petrezselymes burgonya és aszalt szilvával töltött karaj

Hozzávalók:

  • 1,5 kg krumpli
  • 0,5 kg szeletelt karaj
  • 10 dkg aszalt szilva
  • 10 dkg szeletelt füstölt sajt
  • 3 tojás
  • liszt
  • zsemlemorzsa
  • petrezselyemzöld
  • só, bors
  • olaj

Elkészítése:

A krumplikat megpucoljuk, feldaraboljuk és megfőzzük. Ha megfőtt leszűrjük és kevés olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a petrezselymet és összeforgatjuk. Ha elkészült félreteszük.

A karajt kiklopfoljuk és sózzuk, borsozzuk majd ráteszünk a szelet sajtot és 3 szem aszalt szilvát. Két oldalról behatjuk és felgöngyönljük, majd lisztbe, tojásba és morzsába forgatjuk, majd nem túl bő és forró olajban kisütjük.