Vöröslencsekrém édesburgonyával

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Vöröslencsekrém édesburgonyával

Hozzávalók:

  • 10 dkg főtt vöröslencse
  • 10 dkg sült batáta
  • 10 dkg vaj
  • 1 fej rózsaszín sonkahagyma
  • só, őrölt babérlevél, római kömény ízlés szerint

Elkészítése:

Összeturmixoljuk a fokhagymás, sós, kakukkfüves vízben megfőzött vöröslencsét a sütőben sült, héjától megtisztított batátával

Habosra kavarjuk a vajat, amit összekeverünk az előző készítménnyel és a kockára aprított hagymával, majd fűszerezzük.

Kis ideig állni hagyjuk és idényzöldségekkel, puffasztott gabona szelettel tálaljuk