Vajdasági sós

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Vajdasági sós

Hozzávalók:
Tészta:

  • 80 dkg liszt
  • 1 dl étolaj
  • fél liter tej
  • 1 ek cukor
  • 1 élesztő

Krém

  • 1  margarin
  • 1 ek só
  • 3 tojás sárgája(habosra keverve)

Elkészítése:

Az élesztőt langyos tejben megfuttatjuk, hozzákeverjük a többi alapanyagot.

A tésztát 4 részre osztjuk, és kisodorjuk. A lapokat megkenjük a krémmel, és feltekerjük.

Ezután felszeleteljük, kb 1 cm-es darabokra.

Tetejére sajtot szórunk.

Ha kisebb csigákat szeretnénk, 2 lapot tegyünk egymásra, és azt tekerjük fel.