Hideg áfonyaleves citromhabbal

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

hozzávalók:

  • 30 dkg. áfonyadzsem
  • 2,5 dl. kadarka
  • 2 dl. tej
  • 1 ek. liszt
  • 1 kk. fahéj
  • 1 kk. citromhéj
  • 1/2 citrom
  • 1 dl. főzőtejszín
  • ízlés szerint cukor

Elkészítése: A dzsemet a borban megfőzzük. A tejbe elkeverjük a lisztet, fahéjat, citromhéjat, és a cukrot. Ezt a keveréket hozzáadjuk a boros dzsemhez, felforraljuk, és szitán átszűrjük. Jól lehűtjük , tetejét citrommal ízesített felvert tejszínhabbal díszítjük.