Hideg áfonyaleves citromhabbal

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Hideg áfonyaleves citromhabbal

hozzávalók:

  • 30 dkg áfonyadzsem
  • 2,5 dl kadarka
  • 2 dl tej
  • 1 ek liszt
  • 1 kk fahéj
  • 1 kk citromhéj
  • 1/2 citrom
  • 1 dl. főzőtejszín
  • ízlés szerint cukor

Elkészítése:

A dzsemet a borban megfőzzük. A tejbe elkeverjük a lisztet, fahéjat, citromhéjat, és a cukrot.

Ezt a keveréket hozzáadjuk a boros dzsemhez, felforraljuk, és szitán átszűrjük. Jól lehűtjük , tetejét citrommal ízesített felvert tejszínhabbal díszítjük.