Lucskoskáposzta sertésoldalassal

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 1 kg. fejes káposzta
  • 40 dkg. sertésoldalas
  • 1 kk. köménymag
  • 5 dkg. zsír
  • 2 ek. liszt
  • 1 fej hagyma
  • 1 dl. tejföl
  • 1 cs. kapor
  • só, bors

Elkészítése: A felszelt káposztát sós, köménymagos vízben az oldalassal együtt megfőzzük. Zsírral,liszttel, apróra vágott hagymával világos rántást készítünk. Hideg vízzel felengedjük, és berántjuk vele a megfőtt káposztát. Hozzákeverjük a tejfölt,kevés kaprot, fűszerezzük és felforraljuk. Tálaláskor tejföllel, kaporral díszítjük.