Egyszerű batyus finomság

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Egyszerű batyus finomság

Hozzávalók:

  • 30 dkg lapocka
  • 10 db burgonya
  • 4 fej vöröshagyma
  • 10 db gomba
  • 3 vastagabb szelet füstölt szalonna
  • ízlés szerint erős zöldpaprika
  • 6-8 levél bazsalikom
  • 3 vastagabb szelet trappista sajt
  • ízlés szerint vegeta
  • ízlés szerint fehér bors
  • ízlés szerint kakukkfű

Elkészítése:

A húst és a szalonnát apróra vágjuk, a burgonyát felszeleteljük, a hagymát negyedeljük.

Alufólia darabokat helyezünk egy tepsire (lehetőleg 2-3 darabot tegyünk egymásra), erre jön a szalonna, majd a karikázott burgonya, hagyma, gomba, fűszerek, paprika, hús és szalonna.

A fóliát légmentesen lezárjuk. A batyukat tepsibe tesszük és 250 fokra elmelegített sütőben, 200 fokra levéve a hőmérsékletet kb 90 percig sütjük.