Hozzávalók:
Elkészítése:
Szükségünk lesz egy 22 db-os MINI muffin formára. Fontos a mini forma, mert ennek a mélyedésibe, pont blefér egy tojásfehérje. Elkészíthető a normál méretű formában is, de akkor több tojás szükséges hozzá. Egy mélyedésbe 2, de akár 3 db fehérje is belefér. Itt pont az a lényeg, hogy egy falat legyen.
Szóval, ezt a formát befújjuk formaleválasztó spray-el. Ha nincs ilyenünk, akkor alaposan kikenjük olvasztott vajjal vagy margarinnal.
A tojásokat szétválasztjuk. Egy sárgáját belerakunk egy mélyedésbe, a fehérjét egy másik mélyedésbe. Alufóliából összegyűrünk két nagyobb darabot, belerakjuk egy magas falú tepsibe, erre rakjuk rá a muffinformát. Forró vízzel felöntjük, de csak annyi vízzel, hogy ne érje el a muffinforma alját.
Alufóliával lefedjük az egészet, hogy a gőzben főjenek meg a tojások. 150 fokra előmelegített sütőben 35 perc alatt készre gőzöljük. Nekem ez tovább tartott. Érdemes 30 perc után leellenőrizni, hogy mi zajlik a sütőben.
Amikor a fehérje már teljesen megszilárdult akkor készen van. Hagyjuk a formában kihűlni, majd egy műanyag kés segítségével óvatosan kiszedjük a formából.
A sárgákat egy tálba rakjuk, villával összetörjük, hozzákeverjük a sajtkrémet, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a petrezselyemmel. Ha szeretjük akkor apróra vágott lazaccal vagy sonkával dúsítjuk.
Ha a massza túl sűrű lenne, akkor 1 ek tejföllel lazíthatunk rajta. Egy habzsákba vagy egy zacskóba töltjük, a sarkát levágjuk és a tojásfehérjékre adagoljuk az elkészített krémet.
Pirítóssal vagy hidegtál részekint is kiváló.