Hozzávalók:
Tésztához:
Töltelékhez:
Mázhoz:
Elkészítése:
A tészta száraz hozzávalóit keverjük össze egy tálban. Ehhez keverjük a tojásokat, a vizet, végül pedig a puha vajat és dolgozzuk össze, majd dagasszuk. A tésztát 1 éjszakára a hűtőbe tesszük becsomagolva.
Másnap elkészítjük a tölteléket. Ehhez a vajat és a csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk. Hozzákeverjük a porcukrot, kakaóport és egy kevés sót.
A tésztát 2 részre osztjuk és téglalap formára nyújtjuk.
Megkenjük a csokis keverékkel (csak a felét tesszük rá, hiszen a másik fele kell majd a másik tésztához) Ezután megszórjuk dióval, mandulával és a kandírozott narancsokkal. A tésztát szorosan feltekerjük.
Hosszában középen elvágjuk, majd összefonjuk. Fontos, hogy a töltelékes része felül legyen. Mindkét tésztával így járunk el.
Ezután kivajazott tepsibe helyezzük és további 1 órán keresztül kelesztjük (pihentetjük).
190 fokra előmelegített sütőben kb 30 percig sütjük. Még melegen meglocsoljuk a mázzal is, amit a víz és a cukorból főzzük. A cukorszirup langyos legyen (én ezúttal elfelejtettem a mázat, de így enélkül is nagyon finom lett).
1 éjszakát pihentetni kell a tésztát. 1 órát pedig keleszteni kell, amikor már összeállítottuk és sütés előtt állunk.