Mama féle makaróni

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Mama féle makaróni

Hozzávalók:

  • 250 dkg makaróni tészta
  • 1 fej vöröshagyma
  • 5-6 dkg vaj
  • 25 dkg párizsi felvágott (lehet zala vagy olasz is)
  • 500 ml paradicsomlé
  • 2 ek étolaj
  • 1-2 ek liszt
  • só, bors, bazsalikom
  • ízlés szerint cukor
  • ízlés szerint reszelt sajt

Elkészítése:

A hagymát és a felvágottat felkockázom. Készítek egy kis rántást, amire ráöntöm a fél liter paradicsomlevet. Fűszerezem sóval, borssal, bazsalikommal illetve ízlés szerint egy kis cukorral.

A tésztához a vizet felteszem forrni, kevés sóval.

Egy serpenyőben vajat olvasztok, majd megdinsztelem benne a hagymát és a felkockázott párizsit (válasszunk ízesebbet, mint pl a marhapárizsi, de nagyon finom vadász, zala vagy olasz felvágottal is).

Az elkészült tésztáról leszűröm a vizet, majd a serpenyőbe keverem a már lepirított felvágotthoz.