Adventi naptár

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
24 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Adventi naptár

Hozzávalók:

  • 30 dkg rizsliszt
  • 2 ek cukor
  • 10 dkg margarin
  • 15 dkg vegyes virágméz
  • 1 tk őrölt fahéj
  • 1 tk őrölt szegfűszeg
  • 1 tk szódabikarbóna
  • 1 tojás

A díszítéshez:

  • 1 tojásfehérje
  • kb 20 dkg porcukor

Elkészítése:

A száraz hozzávalókat összekeverjük, majd az olvasztott mézet és az olvasztott vajat hozzáöntjük, majd a felvert tojást és összegyúrjuk és 3-4 órára a hűtőbe tesszük.

A hűtőből kivéve rizslisztezett munkafelületen átgyúrjuk a tésztát, majd 2-3 mm vastagságúra nyújtjuk. Karácsonyi motívumokat szúrunk belőle.

Tepsibe helyezzük a formákat és 180 fokon 8-10 perc alatt megsütjük. Vigyázzunk rá, mert gyorsan megsül.

Az írókához a porcukrot és a tojásfehérjét kikeverjük és egy apró lyukú habzsákba töltjük. Ha teljesen kihűlt a mézeskalács, írókával díszítjük.

Ha ajándékba szánjuk, miután teljesen kihűltek, és a máz is megszilárdult, celofánba csomagoljuk.

Tipp:

Amennyiben a fára szeretnék aggatni a méziket, akkor miután kivettük a sütőből, egy kötőtű, vagy hurkapálcika segítségével fúrjunk lyukakat6 rájuk!