Hozzávalók:
Húspogácsához:
Bucihoz:
Hamburger ízesítéshez:
Elkészítése:
A tejet felmelegítjük, beletesszük a cukrot és az élesztőt, kb 10 perc alatt felfuttatjuk.
A lisztet egy tálba szitáljuk, beletesszük a sót, tejfölt, tojás, olajat, majd a megkelt élesztős tejet is hozzáöntjük.
Jól eldolgozzuk és 30 percig, letakarva, meleg helyen kelni hagyjuk.
A megkelt tésztát 9 részre osztjuk. A tenyerünk közé helyezzük a darabokat és a enyhén lenyomva gömbökké formázzuk.
A megformázott bucikat pihentetjük, nagyjából 15 percig.
Ezalatt összedolgozzuk a hús hozzávalóit, illetve felkarikázzuk a paradicsomot, hagymát, uborkát is.
A húsokból lapos pogácsákat formázunk és serpenyőben megsütjük.
A bucikat megkenjük tojással és 180 fokra előmelegített sütőben kb 18-20 percig sütjük.
Most már csak ízlés szerint kell tálalni.