Hozzávalók:
Színezéshez:
Süti tetejére:
Elkészítése:
A lisztben keverjük el a cukrot, karadamomot és a sütőport, majd adjuk hozzá a kockára vágott hideg vajat. A lisztet morzsoljuk el a vajjal, majd adjuk hozzá a tojások sárgáit, majd gyúrjunk szép sima tésztává.
Osszuk a tésztát három részre, majd színezzük meg az ételfestékkel a tésztadarabokat.
A gyúródeszkára rakjunk egy nagyobb darab sütőpapírt, majd a tésztákból tépkedjünk kisebb darabokat és dobáljuk egymás mellé. A tésztadarabok tetejére rakjunk egy nagyobb darab sütőpapírt, majd a két papír között nyújtsuk ki a tésztát kb 5 mm vastagra.
Egy levél alakú kiszúróval vágjuk ki a formákat a tésztából. Helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire a leveleket.
Előmelegített sütőben 170 C°-on kb 15-20 perc alatt készre sütjük. A kétféle cukrot összekeverjük és még forró sütiket megszórjuk vele.
Bármilyen általunk kedvelt fűszert használhatunk a sütik ízesítéséhez, például gyömbért, mézeskalács fűszerkeveréket, reszelt vagy szárított narancshéjat – bármit…