Hízott kacsamáj szeletben sütve

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága
Hízott kacsamáj szeletben sütve

Hozzávalók:

  • 60-70 dkg hízott kacsamáj

Tálaláshoz:

  • ízlés szerint hagymalekvár
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint pirított kenyérszeletek

Elkészítése:

A hideg májból vágjunk másfél-két ujjnyi szeleteket, majd egy vastag falú serpenyőt majdnem egészen forróra melegítsünk fel és rakjuk bele a májszeleteket

Amikor erősen barnulni kezdnek a májszeletek fordítsuk meg és a másik oldalukat is pirítsuk meg kb. 1,5-2 perc alatt.

Ilyenkor még nyers belüről a máj, ezért rakjuk egy tiszta sütőedénybe és 180 C° fokos sütőben 5-6 percig süssük. Így a máj belül átsül és krémes marad.

A megsült májszeleteket azonnal tálaljuk.

A hideg májból vágjunk másfél-két ujjnyi szeleteket, majd egy vastag falú serpenyőt majdnem egészen forróra melegítsünk fel és rakjuk bele a májszeleteket.

Amikor erősen barnulni kezdnek a májszeletek fordítsuk meg és a másik oldalukat is pirítsuk meg kb. 1,5-2 perc alatt.

Ilyenkor még nyers belüről a máj, ezért rakjuk egy tiszta sütőedénybe és 180 C° fokos sütőben 5-6 percig süssük.

Így a máj belül átsül és krémes marad.

A megsült májszeleteket azonnal tálaljuk.