Sajtleves

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Sajtleves

Hozzávalók:

  • 2 db húsleveskocka
  • 5 dkg vaj
  • 2 ek liszt
  • 1,5 dl fehérbor
  • 1 kk. fokhagymakrém1 kk. szerecsendió
  • 15 dkg edámi sajt
  • 2 ek tejföl
  • 2 tojássárgája
  • bors
  • petrezselyemzöld

Elkészítése:

A leveskockákat 1 liter forró vízben feloldjuk. Az olvasztott vajhoz hozzákeverjük a lisztet, majd fokozatosan a húslevest.

Hozzáöntjük a bort, beletesszük a fokhagymakrémet, a borsot és a szerecsendiót.

Felforraljuk, beletesszük a reszelt sajtot, ha felolvadt tojással elkevert tejföllel dúsítjuk.

Tálaláskor megszórjuk petrezselyemzölddel.