Gyümölcskarikás túrótorta

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Gyümölcskarikás túrótorta

Hozzávalók:

  • 25 dkg darált keksz
  • 15 dkg margarin
  • 1 dl szörp ízlés szerint + 15 dkg porcukor
  • 2 ek. kakaópor
  • kicsi rumaroma

Túrókrémhez:

  • 25 dkg tehéntúró
  • 10 dkg porcukor
  • 10 db zselatinlap
  • 1 db citrom

Díszítéshez:

  • 1 db narancs
  • 1 db lime
  • 1 db citrom és citromlevél

Elkészítése:
A darált kekszet a porcukorral, kakaóporral és a rumaromával ízesítjük. Hozzákeverjük az olvasztott margarint és a szörpöt, majd tortaformába nyomkodjuk. Ezután elkészítjük a túrókrémet: A zselatinlapokat hideg vízbe áztatjuk. 10 percig hagyjuk benne, majd kinyomkodjuk és kevés vízben addig melegítjük, amíg felolvadnak teljesen (de nem forraljuk) majd hagyjuk hűlni. A túrót a porcukorral elkeverjük, hozzáadjuk a citrom reszelt héját és a folyékony zselatint. Ezt a túrós masszát rákenjük a kekszes alapra, majd a hűtőbe tesszük 2 órára. Kivesszük a hűtőből és díszítjük narancs-lime-citrom karikákkal és citrom levelekkel.