Hozzávalók:
Sülthöz:
Barackos-rukkolás bulgursaláthoz:
ńElkészítése:
A csirkemellet vékonyabb szeletekre vágjuk és mindkét oldalát sózzuk és borsozzuk.
Egy serpenyőbe kevés olajat forrósítunk, majd nagy lángon a húsokra kérget pirítunk, percenként forgatva.
Közben a sütőt 160 fokra előmelegítjük. A húsokat egy tepsibe tesszük, majd kb 20-25 percig sütjük, vastagságtól függően.
Közben a serpenyőben maradt olajhoz teszünk még egy keveset, kb 1 evőkanálnyi vajat teszünk hozzá és a lestyánleveleket valamint a zúzott fokhagymát és felforrósítjuk.
Kivesszük a húsokat a sütőből, majd a kisülő szaftot a serpenyőbe öntjük és beleszedjük a húsokat, majd pár percig a vajas-szaftos, fűszeres zsiradékban sütjük.
Felvágás előtt 5-10 percig pihentetjük.
Saláta:
A bulgurt enyhén sós, kétszeres mennyiségű vízben felfőzzük.
Egy edénybe mérjük az olajat és az eceteket, majd ehhez hozzáadjuk a salátát, feldarabolt paprikát és paradicsomot, majd az aprított barackot is. Hozzáadjuk a kihűtött bulgurt és a sajtot, majd kevés citromlével meglocsoljuk, majd sót szórunk rá.
A saláta ízlés szerint készülhet eperrel és gránátalmával is. A salátába ízlés szerint tehetünk tökmagot, szezám és lenmagot vagy napraforgómagot, de ki is maradhat.
Összekeverjük és ha szükséges, akkor utánízesítjük.
Az elkészült húst a salátával fogyasztjuk.