Lecsó télire

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Lecsó télire

Hozzávalók:

  • 1,2 kg vöröshagyma
  • 3,5 kg lecsó paprika
  • 1,7 kg paradicsom
  • ha nagyon sűrű lenne akkor paradicsomlé vagy turmixolt paradicsom
  • só, bors,  cukor ízlés szerint
  • 2 csapott ek pirospaprika
  • olaj vagy zsír

Elkészítése:

A megmosott, megtisztított hagymát és a paradicsomot felaprítjuk.

Felforrósított olajon vagy zsíron megfonnyasztjuk a hagymát, majd hozzáadjuk a paprikát és kicsit együtt dinszteljük. Adunk hozzá kevés sót és a paradicsomot, majd jól összekeverjük.

Sózzuk, borsozzuk és hozzáadjuk a paprikát is és jól elkeverjük. Ha nagyon sűrű lenne, akkor felöntjük a paradicsomlével vagy turmixolt paradicsommal és ízlés szerint cukrot adhatunk hozzá.

3/4-ig megfőzzük, majd még forrón üvegekbe szedjük. Befőzőautomatában 90 fokon 30 percig dunsztoljuk. Ha nincs automatánk, akkor száraz dunsztban kihűtjük.