Kelbimbó-krémleves

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 40 dkg. kelbimbó
  • 4 dkg. vaj
  • 1 ek. liszt
  • 0,5 dl. főzőtejszín
  • 2 tojás sárga
  • 1 cs. petrezselyemzöld

Elkészítése:  A megsózott kelbimbót vajon megpároljuk. Ha puha lisztezzük, meghintjük petrezselyemzölddel, felengedjük, 1-2 percig forraljuk, majd, szőrszitán átnyomkodjuk.  Mély tűzálló tálba a tejszínt összekeverjük a tojás sárgával.  A forró levest vékony sugárba hozzáöntjük, közben habverővel kevergetjük, ezután már forralni nem szabad.