Francia csülök

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Francia csülök

Hozzávalók:

  • 1 db francia csülök
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 fej fokhagyma
  • 1 db paradicsom
  • 1 db TV paprika
  • 1 dl olaj(napraforgó)
  • egész bors
  • mustár
  • 10 dkg liszt(finom)
  • 0,5 liter alaplé
  • tejszín(főző) vagy tejföl
  • őrölt fekete bors
  • piros paprika( fele csípős fele csemege)

Elkészítése:
A francia csülköt feltesszük bő vízben főni ízesítjük sóval,egész borssal, vörös hagymával,TV paprikával, fokhagymával,paradicsommal. Mikor 3/4-ig megfőtt akkor kivesszük a főzőléből és még forró kivesszük belőle a csontokat úgy,hogy a csülök egyben maradjon. Majd készre,ropogósra sütjük a sütőben. Miközben sül a csülök elkészítjük hozzá a mártást. Egy edényben forrósítunk olajat majd mikor már elég meleg az olaj hozzáadjuk a lisztet(rántást készítünk)addig pirítjuk a lisztet az olajban míg az aranybarna nem lesz. Ez után levesszük a tűzhelyről és hozzá adjuk a piros paprika keveréket (csípős,csemege) majd a hideg alaplé felét ez után csomómentesre keverjük benne a rántást vissza téve a tűzhelyre addig melegítjük míg be nem sűrűsödik (kb. sűrűbb főzőtejszínre kell hasonlítani a már mártásnak) ha sűrűbb ennél akkor alaplével hígítjuk. ízesítjük a mártásunkat sóval, őrölt fekete borssal,mikor rottyant a mártás levesszük a tűzhelyről és pihenni hagyjuk a főzőtejszínt vagy tejfölt a mustárra ízlés szerint összekeverjük csomómentesre és a mártásunkhoz adjuk.Ezzel krémesebbé téve a mártásunkat.
Ajánlott köretek:
Párolt rizs
Hagymás tört burgonya