Karalábés, párolt húsgombócok

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 40 dkg karalábé
  • 3 dkg. vaj
  • 3 dkg. liszt
  • 30 dkg darálthús
  • 1 dl. tej
  • 1 zsemle
  • 1 db. tojás
  • 1 dl tejföl
  • 1 dl kefir

Elkészítése:  A karalábét sós vízbe puhára főzzük, Világos rántással besűrítjük. A húsból, a tejbe áztatott kinyomkodott zsemléből, és a tojásból húsmasszát készítünk, megsózzuk. Kis gombócokat formálunk belőle, és a főzelékbe téve megpároljuk. A tejfölt a kefirrel, simára keverjük, egy kevés mártással, majd a karalábéhoz önjük. Felforraljuk, simára keverjük.