Tojással töltött fasírt

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Tojással töltött fasírt

Hozzávalók:
A fasírthoz:

  • 1 kg daráthús
  • 3 marék zsemlemorzsa
  • 5 gerezd fokhagyma apróra vágva
  • 2 nagy fej vöröshagyma apróra vágva
  • 3 evőkanálnyi pirospaprika
  • 1-2 kávéskanál só
  • 2 tojás

A töltelékhez:

  • 10 tojás
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • só vagy vegeta

Elkészítése:

A töltelékhez 8 tojást megfőzünk keményre és ha kihűlt, apróra vágjuk. Hozzáadunk 2 egész tojást, a felvágott petrezselyemzöldet, ízesítjük és összekeverjük.

A húst a többi hozzávalóval jól eldolgozzuk. Két részre osztjuk. Az egyik felét egy sütőpapírra vagy zacskóra kiterítjük (előtte pici vízzel bekenjük a zacskót, hogy könnyebb legyen vékonyra szétnyomkodni rajta a húst).

A tojásmasszát is elfelezzük. Az egyik felét a szétnyomkodott húsmasszára terítjük. A zacskó segítségével rúdba göngyöljük. A másik rudat ugyanígy készítjük el.

A tetejüket megkenjük olajjal vagy zsírral, hogy ne csattanjon szét a hús és 30-40 percig sütjük közepes lángon.

Szeletelve kínáljuk.