Petrezselymes húspogácsa (fasírt)

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Petrezselymes húspogácsa (fasírt)

Hozzávalók:

  • 40 dkg darált sertéscomb
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 kicsi gerezd fokhagyma
  • 1 kávéskanál csemege pirospaprika
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint bors
  • ízlés szerint ételízésító
  • 1 kis csokor petrezselyemzöld
  • 1 tojás
  • 1 mokkáskanál őrölt kömény
  • csipet cukor
  • csipet gyömbér
  • 1 db szikkadt szemle
  • 1-2 evőkanál zsemlemorzsa
  • szükség szerint étolaj a sütéshez

Elkészítése:

A hozzávalókat egy tálban összekeverem. A tojást beleütöm, a vöröshagymát és a petrezselymet apróra vágom, a fokhagymát összezúzom, majd a zsemlét vízbe áztatás után kifacsarva belerakom. Az gész masszát jól összedolgozom

A kapott masszából pogácsákat formázok és megforgatom zsemlemorzsában, majd olajban pirosra sütöm mindkét oldalát.