Tormás sonkatekercs

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 2,5 dl. húsleves
  • 1 ek. zselatin
  • 15 dk. vékonyra szeletelt gépsonka
  • 15 dkg. juhtúró
  • 2 ek. reszelt torma
  • 1 ek. tejföl
  • csipetnyi cukor, só
  • 1 cs petrezselyemzöld
  • 1 db. paradicsom

Elkészítése: A hideg húslevest a zselatin porral állandó keverés közben forráspontig hevítjük. Ha kihűlt hűtőszekrénybe megdermesztjük. Az aszpikot apróra vágjuk, és lapos tányéron szétterítjük.  A túrót összekeverjük a sóval, cukorral, tormával és a tejföllel. A sonkaszeleteket megtöltjük a tormás krémmel, felcsavarjuk és az aszpikra rakjuk.  A tekercsek két végét és a tetejét tormakrémmel bekenjük, apróra vágott petrezselyemzölddel, és paradicsomdarabkákkal díszítjük.
[ad#Google Adsense Cikk]