Spanyol joghurtos piskóta (bizcocho)

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Spanyol joghurtos piskóta (bizcocho)

Hozzávalók egy kb 28*38 cm-es tepsihez:

  • 6 tojás
  • 250 g citromos joghurt
  • 18 ek finomliszt
  • 18 ek cukor
  • 2 cs sütőpor
  • 6 cs vaníliás cukor
  • 2 citrom reszelt héja
  • 3 dl étolaj

Elkészítése:

A liszt és a sütőpor kivételével a hozzávalókat gépi habverővel kikeverjük, majd hozzászitáljuk a sütőporral elkevert lisztet és összekeverjük.

Sütőpapíros, magas falú tepsibe öntjük, majd 170 fokon alsó-felső sütéssel kb 30 perc alatt megsütjük (tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e).

Tipp:

Nagyon finom, légies sütemény, csak ajánlani tudom: