Hozzávalók:
Tészta:
Tetejére:
Szóráshoz:
Elkészítése:
A hideg margarint (nagyobb lyukú reszelőn) a lisztbe belereszeljük. A liszthez hozzáadjuk a tejet, amibe már elkevertük az instant élesztőt, majd a tojássárgájával és étolajjal kikevert tejfölt és végül pedig a sót. Az egészet jól összedolgozzuk, gyúrjuk. Letakarjuk és kb 1 órát pihentetjük.
Pihentetés után egy lisztezett, sík felületen a tésztát kb 1 cm vastagságúra kinyújtjuk, megszórjuk reszelt sajttal és úgy, mint a bejglit szorosan feltekerjük. Utána a feltekert tésztát kb 1,5-2 cm-es vastagságú téglalap alakúra kinyújtjuk és egyforma 4*4 cm-es kockákra felvágjuk.
Az őrölt fűszerpaprikával kikevert tejföllel jól megkenjük a tetejét, megszórjuk egy kis őrölt köménnyel és végül a reszelt sajttal.
Sütőpapírral bélelt tepsibe egymásmellé rakosgatjuk (de ne nagyon közel egymáshoz, mert sülés közben megnőnek) a pogácsákat.
Előmelegített sütőben 200 fokon kb 15-20 percig sütjük.