Bögrés raffaelló

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Bögrés raffaelló

Hozzávalók:
1 bögre=300 ml

  • 2 tojás
  • 1 bögre tej
  • 2 bögre rétesliszt
  • 1/2 bögre olvasztott vaj
  • 1 cs sütőpor
  • 1,5 bögre porcukor

A tetejére:

  • 1/2 bögre porcukor
  • 1/2 bögre kókuszreszelék

A megsült forró tészta tetejére:

  • 1 bögre tejszín (hab)
  • kevés porcukor, kókuszreszelék a tálaláshoz

20*30 cm-es tepsi vajjal kikenve

Elkészítése:

A tojásokat egészben felverjük, tovább kavarjuk az 1 bögre porcukorral, olvasztott vajjal. Hozzáadjuk a tejet és a sütőporral elkevert réteslisztet.

A kivajazott tepsibe simítjuk, megszórjuk fél bögre kókuszreszelékkel, majd a fél bögre porcukorral. Előmelegített sütőben sütjük kb 30-35 percig.

Magas a süti, tehát tűpróba vagy, ha alacsonyabbat akartok, akkor tegyétek nagyobb tepsibe.

A megsült forró sütire az 1 bögre tejszínt rálocsoljuk. A tészta magába szívja. Nagyon-nagyon fincsi,próbáljátok ki!

A kihűlt tésztát szeleteljük, megszórjuk vékonyan porcukorral, valamint kókuszreszelékkel.