Hozzávalók egy 25*39 cm-es tepsihez:
A tésztához:
A pudinghoz:
A tetejére:
Elkészítés:
A pudingot csomómentesre keverem kevés tejjel, hozzáadom a cukrot és a többi tejet, majd kevergetve felfőzöm sűrűsödésig. Hagyom langyosra hűlni. A liszteket, sót és a sütőport összekeverem. A sütőt 220 fokra bemelegítem.
A tojássárgákat a cukorral nagyon habosra-fehérre mixelem, hozzáöntöm részletekben a vizet, aztán az olajat is, folyamatos keverés közben. Belekeverem, de most már csak kanállal a lisztet is. A tojásfehérjékből kemény habot verek, mikor már habos, beleadom a citromlét és azzal még verem 1-2 percig.
A habot a keverékbe forgatom óvatosan, hogy ne törjön. A tészta felét a tepsibe öntöm, a másik felébe belekeverem a kakaót és rácsorgatom a tepsiben lévő tésztára, Villával kicsit “megturkálom”, a közben langyosra hűlt pudingból teáskanállal szaggatok, és a tészta tetejére egyenletesen elrakosgatom.
Betolom a sütőbe, 5 perc múlva 180 fokra mérsékelem a lángot, és ajtónyitás nélkül kb. 40-45 percig sütöm. A két tejfölt elkeverem a porcukorral. 2 dl cukros tejfölt kiveszek, felmelegítem és a zselatint feloldom benne, majd összekeverem az egésszel és a kihűlt sütire öntöm. Beteszem a hűtőbe, hogy megdermedjen a puding és a tejföl. Tálalás előtt a tetejét meghintem kakaóporral.