Hozzávalók:
Tetejére:
Elkészítése:
A burgonyákat megmossuk és enyhén sós vízben héjában félpuhára főzzük, majd meghámozzuk és félretesszük.
Miközben fő a burgonya, a húst a szalonnával és a hagymákkal apró lyukú tárcsával ledaráljuk és egy edénybe téve ráöntünk 1 dl vizet, majd lassú lángon pároljuk.
Miután a hús kifehéredett és szaftot enged, hozzáadjuk a fűszereket és a lehéjazott, majd a kisebb kockákra vágott paradicsomot és legalább 25 percig pároljuk, illetve lassan rotyogtatjuk, amíg az ízek összefőnek.
Miután elkészült, oldalra billentve és az edény alá támasztva hagyjuk, hogy a keletkezett fűszeres szaft átfolyjon az egyik oldalra, mert arra a végén szükség lesz!
Egy közepes méretű tepsit kikenünk az 1 ek zsiradékkal és a burgonyákat karikára vágva, majd a párolt hússal elosztva belerétegeljük a tűzálló tálba vagy tepsibe úgy, hogy krumplival zárjuk a felső sort!
A sütőt előmelegítjük 200 fokra.
A megmaradt szafthoz hozzáadjuk a tejfölt, a sajtot és a fűszereket, jól összekeverjük és bevonjuk vele a burgonyák tetejét.
Betesszük a sütőbe és 35-40 perc alatt szép pirosra megsütjük!
Miután elkészült 8-10 percet pihentetjük és kenyérrel, ízlés szerint savanyúsággal tálalható!
Jó étvágyat kívánok!