Hozzávalók:
Tésztához:
Töltelékhez:
Tetejére:
Elkészítése:
A tészta hozzávalóiból tésztát gyúrtam, majd fél órát hűtőben pihentettem.
A pihentetés után két részre osztottam, kinyújtottam. 32*22-cm-es tepsihez vagy 24-es tortaformához elegendő ez a tésztamennyiség.
A tejből, pudingporból és a cukorból (természetesen lehet kevésbé is édesíteni) pudingot főztem. A banánt felszeleteltem.
A kinyújtott tészta egyik felét a tepsibe tettem, rákentem a pudingot, arra pedig a banán darabokat tettem. Megkentem a néhány kanál lekvárral, majd a kinyújtott tészta másik feléből csíkokat vágtam, kissé megsodortam és rácsosan befedtem a sütit.
Felvert tojással megkentem a pitét és előmelegített sütőben 180 fokon megsütöttem.
Porcukorral meghintve tálaljuk!
Jó sütizést mindenkinek!
A lekvár inkább savanykásabb legyen, mert remekül passzol az édes pudinghoz és banánhoz. Meggy, ribizli például remek választás.