Hozzávalók:
Tészta:
Karamellás banánhoz:
Tálaláshoz:
Elkészítése:
A lisztben keverjük el a sütőport, szódabikarbónát, cukrot és kókuszt. A tojásokat válasszuk szét. A tejben keverjük el a tojások sárgáját és az olvasztott vajat. A tojások fehérjét verjük fel kemény habbá.
A tojásos tejet keverjük el a lisztes keverékben csomómentesre, majd adjuk hozzá a keményre felvert tojáshabot. Lazán forgassuk bele a habot, majd keverjük ki a tésztát, óvatosan keverjük bele a kisebb darabokra vágott banánokat.
Melegítsük elő a gofrisütőt. Ha felmelegedett, vékonyan vajazzuk ki (ezt minden egyes gofri sütése előtt tegyük meg). Tegyünk egy fél merőkanálnyi tésztát a forró sütőbe, majd kb 2-3 perc alatt süssük készre a gofrit.
A karamellizált banánhoz a barnacukrot pirítsuk meg, majd adjuk hozzá a vajat. Keverjük el a vajat a felolvasztott cukorban teljesen, majd óvatosan öntsük hozzá a tejszínt és kis lángon főzzük sűrűre, krém állagúra. Ezután adjuk hozzá a karikára vágott banánokat. 2-3 perc alatt főzzük össze a krémmel.
Találáskor tegyünk a tányérra egy gofrit, majd halmozzuk rá a még langyos banános krémet, végül tejszínhabbal és csokiöntettel díszítsük.